skip to Main Content
Waarom Jij Juist Nu Moet Gaan/blijven Trainen

Waarom jij juist nu moet gaan/blijven trainen

Het einde van het jaar nadert. Het is vroeg donker buiten en de temperatuur is uitstekend om lekker binnen op de bank te gaan zitten en te Netflixen.

Wanneer je bovenstaande herkend, zou ik zeker doorlezen!

Door juist nu tijd te maken om regelmatig te blijven trainen, zal je direct profiteren van jouw inspanningen. Je verbrand meer energie in de uren na jouw (kracht)trainingen door je herstel en wanneer je hebt getraind heb je minder drang naar slechte maaltijden. Daarnaast zorg je er natuurlijk voor dat je afweersysteem getraind wordt. Hierdoor voel jij je fitter, heb je minder stress, verbrand je vet en slaap je waarschijnlijk beter. Hierdoor ben je overdag ook weer energieker.

Natuurlijk hebben we nu met vervelende maatregelen te maken, waardoor je vóór 17:00 uur al getraind moet hebben. Maar denk in oplossingen en probeer een uur werk naar de avond te verplaatsen, indien mogelijk.

Wellicht heb je nog overuren open staan die voor het einde van het jaar op moeten? Investeer ze in je gezondheid. Je zal zien dat je in januari (en daarna) blij bent dat je het hebt gedaan. En hopelijk kunnen de gyms vanaf januari weer open in de avonden.

 

 

Voorkom een vicieuze cirkel

Wanneer je geen actie onderneemt en jezelf geen ‘schop onder je kont’ geeft, zal je merken dat je vet% weer toe gaat nemen en je sneller buiten adem bent wanneer je een inspanning levert. Daarnaast zijn een slechte conditie en stress vaak de oorzaak van slecht slapen, waardoor je overdag niet fit bent en jezelf door de dag heen moet slepen.

Die vicieuze cirkel doorbreek je door 2-4 trainingen per week te plannen en op je voeding te letten. Natuurlijk kun je gewoon lekker eten en drinken tijdens de feestdagen, maar dit zijn er maar 4 in december. De andere 27 dagen van de maand kun je prima 80% van de tijd gezonde maaltijden eten om fit en gezond te blijven.

Plan vandaag nog jouw trainingen

Wil je het goed aanpakken en persoonlijk begeleidt worden in training en voeding? Wij kunnen je helpen. Stuur vandaag nog een bericht en we plannen deze week nog een afspraak met elkaar in.

Na onze afspraak kun je direct trainingen inplannen in onze agenda, zodat wij je kunnen helpen om zo fit mogelijk te worden.

Back To Top