skip to Main Content
Waarom Elke Vrouw Aan Krachttraining Zou Moeten Doen

Waarom elke vrouw aan krachttraining zou moeten doen

Ondanks dat steeds meer vrouwen de voordelen van krachttraining zien, weten wij zeker dat je er nog veel meer uit kunt halen. Hieronder leggen wij uit hoe je dit het beste kunt doen!

Verhoog je vetverbranding 24 uur per dag

Wanneer jij voor echte resultaten gaat heb je tijdens jouw training de volledige focus nodig. Natuurlijk is er tussen de sets door tijd om met jouw vriendinnen te praten, maar hou jouw maximale rusttijd exact aan. Als jij de focus hebt op de beweging die je uitvoert, spreek je meer spiervezels aan en word je elke training beter en sterker. Dit heeft als voordeel dat jouw vetverbranding snel verhoogt en 24 uur per dag op een hoger level acteert.

Gebruik een schema en een tempo en aantal reps wat past bij jouw ‘profiel’ om resultaat te behalen

Standaard wordt er in de meeste sportscholen gezegd dat je 3x 20 herhalingen of 3×15 herhalingen moet doen als vrouw. Wanneer je resultaat wilt van je training zal je elke training moeten zorgen voor progressie. Dit betekent dat je elke set moet geven wat je hebt en wanneer je boven het aantal herhalingen komt wat voor jou is aanbevolen, het gewicht verhoogt.

Werk met een schema wat bij jou past en houd bij hoeveel gewicht je gebruikt en hoeveel herhalingen je hebt gedaan na het doen van een trainingsset.

Ben je iemand die weinig tijd hebt en een schema krijgt van je trainer waarin je 24 sets moet doen, dan ben je zeker langer dan een uur bezig. Mijn basis is altijd: train zo hard mogelijk, maar wel zodat je nog kunt herstellen.

Dit betekent voor de meeste mensen dat ze met 12 sets, verdeeld over 2 sets van 6 oefeningen, meestal al voldoende verstoord zijn om progressie te maken. Het voordeel is dat het ongeveer 35-45 minuten per training kost. Iets wat iedereen 3x per week vrij kan maken.

Heb je voornamelijk vet op je benen en billen? Doe dan 12-16 herhalingen waarbij je in 3 seconden zakt met het gewicht en in 1 sec gecontroleerd het gewicht naar de eindpositie brengt. 

Heb je voornamelijk vet op je heupen? Doe dan 10-12 herhalingen waarbij je in 3 seconden zakt met het gewicht en in 1 sec gecontroleerd het gewicht naar de eindpositie brengt. 

Heb je voornamelijk een ‘vooruitstaande’ buik? Doe dan 6-9 herhalingen waarbij je in 3 seconden zakt met het gewicht en in 1 sec gecontroleerd het gewicht naar de eindpositie brengt. 

Pas bovenstaande toe en je training krijgt direct een enorme upgrade. Doe je dit niet en blijf je maar iets doen in de gym? Dan zal je weinig progressie boeken en waarschijnlijk binnenkort jouw motivatie weer verliezen.

Voeding is 80% van het resultaat

Natuurlijk is het essentieel om daarnaast een gezond eetpatroon aan te houden met de juiste hoeveelheid eiwitten, vetten, groenten en koolhydraten. Om 1 kg vet te verbranden moet je 125 km hardlopen… Ik zou nu al kunnen stoppen met uitleggen, want hier doe je het natuurlijk niet voor. Doordat je met cardiotraining continue dezelfde beweging maakt krijgt het lichaam na enkele trainingen geen nieuwe prikkel meer om te veranderen. Dit heet het ‘fat ass cardio syndrome’.

Eet calorieën met een hoge voedingswaarde

Calorieën zijn belangrijk en bepalen wat er gebeurt met de hoeveelheid energie die je inneemt tov hoeveel energie je op een dag verbruikt. Toch maakt het wel uit of je calorieën met een hoge voedingswaarde of ‘lege calorieën’ eet. Wanneer je voeding eet met een hoge voedingswaarde voed je je lichaam en zullen de vele functies in het lichaam beter verlopen.

Hormoonbalans maakt het verschil

Denk bijvoorbeeld aan je hormonen. Hormonen bepalen o.a. hoeveel vet je opslaat, hoe fit jij je voelt en waar je vet opslaat. Zorg dus maar dat jouw hormonen in balans zijn, want dan wordt het allemaal een stuk makkelijker om resultaat te behalen. Dan kom je in de zogenaamde ‘flow’ en zal je zien dat het je gemakkelijker afgaat allemaal. Het kost geen moeite om gezond te eten, je slaapt goed, je gaat trainen lekker vinden en ziet je lichaam veranderen.

Wanneer jij 4-6 maaltijden per dag eet die voldoen aan: ‘alles wat rent, vliegt, zwemt, groen is en geen barcode heeft’ dan komt resultaat vanzelf.

Ga doelgericht aan de slag

Wil je het nu een keer goed aanpakken? Stuur ons een email en wij nodigen je vrijblijvend uit om kennis te maken, zodat we je alles kunnen vertellen hoe jij echte resultaten gaat behalen.

Of kijk eens naar mijn Online Lifestyle Plan. Met het Online Lifestyle Plan kun je trainen met mijn persoonlijke trainings- en voedingsschema’s en kan ik of mijn collega’s jou begeleiden om de best mogelijke resultaten te behalen.

Wanneer je onze adviezen volgt, beloven wij resultaat.

 

Back To Top