skip to Main Content
Verlies Vet En Krijg Meer Spieren Door Andere Voedingskeuzes Te Maken

Verlies vet en krijg meer spieren door andere voedingskeuzes te maken

Elke dag werk ik met mensen die willen afvallen, meer spiermassa willen hebben of eindelijk van hun (hormonale) klachten af willen!

Bijna alles in het lichaam wordt geregeld door hormonen! Als je die gunstig beïnvloed kun je hele positieve resultaten verwachten. Denk hierbij aan voldoende nachtrust, gezonde voeding, niet teveel stress, de juiste trainingsprikkels en eventueel persoonlijke voedingssupplementen.

Een belangrijk deel is goede voeding. De meeste artikelen in de supermarkt zijn bewerkt met ‘additieven’. Dit zijn stoffen die het eten o.a. langer houdbaar maken, lekkerder laten smaken of er mooier uit laten zien. Ons lichaam kan niets met deze stoffen. Sterker nog, het levert ons veel stress op. Met alle gevolgen van dien.

Teveel stress kost ons enorm veel energie en breekt o.a. spiermassa in ons lichaam af. Hierdoor verlaag je je vetverbranding, waardoor je moeilijker kunt afvallen.

Wat we moeten gaan doen is dus zorgen voor voeding die optimaal verteerd en opgenomen wordt in ons lichaam, zodat we spieren opbouwen ipv afbreken.

Gezonder eten is niet zo moeilijk

Veel gerechten die wij eten bestaan uit koolhydraten, eiwitten, vetten en soms wat groenten. Die groenten die juist heel veel voedingsstoffen bevatten. En die eten we met een beetje geluk maar 1 keer per dag!! Het zou optimaal zijn om 4 keer per dag een handje groenten te eten!

Daarnaast proberen we vet zoveel mogelijk te vermijden, omdat dit ongezond zou zijn. Maar vet zorgt voor o.a.

  • ondersteuning huid
  • opslag van energie
  • isolatie van het lichaam
  • onderdeel van elke celmembraan
  • bouwsteen myeline
  • bescherming van de organen
  • bouwsteen voor hormonen en de hersenen

Het is dus enorm belangrijk om voldoende goede vetten binnen te krijgen. Kies bijvoorbeeld voor roomboter ipv margarine! Bak in kokosvet/olie, eet noten, zaden en pitten en gebruik olijfolie over je gerechten.

Onze vertering begint in de mond. Als je alle macro’s (koolhydraten, eiwitten en vetten) tegelijk eet verteren deze niet optimaal.

Misschien herken je het wel na het eten van een pasta met vlees en saus obv olie. Dan lig je een kwartier later uitgeteld op de bank omdat je lichaam te druk is met de verwerking van de voedingsstoffen.

Of misschien heb jij vaak na je middagpauze op je werk wel een energiedip. Tijdens de lunchpauze eet je een broodmaaltijd, terwijl je lichaam niet gevoelig genoeg is voor koolhydraten. Maw. De koolhydraten uit brood kunnen niet makkelijk worden opgenomen in je spieren. Door tijdelijk minder brood (en andere koolhydraten) te eten, zal je weer beter koolhydraten kunnen opnemen. Intensief sporten verbetert dit proces ook trouwens.

Hoe je snel resultaat kunt behalen, zonder hongergevoel!

Wanneer je je voeding en trainingsschema aanpast, ben je binnen een week veel energieker en ervaar je geen dips meer! Let maar eens op wanneer je een salade, groentenomelet of bakje kwark met noten en komkommer bijv. gaat eten tussen de middag en 2-4 keer per week krachttraining gaat doen, wat er dan gebeurt met je buikvet en energieniveau.

Door alleen al een week geen brood te eten, kun je een groot verschil maken. Probeer het maar eens 7 dagen zonder brood. Eet dan de 8e dag weer brood en voel wat er gebeurt!

De reden hiervoor is hormonale balans…

Vooral het hormoon insuline hoeft minder te worden aangemaakt als gevolg van minder koolhydraten eten waardoor je veel meer energie overhoudt en helemaal wanneer je meer groenten gaat eten, voel je echt het verschil.

Dmv een meting van huidplooien die gelinkt zijn aan hormoon(dis)balansen en een anamneselijst maken wij een persoonlijk hormonaal profiel voor je, waarmee je weet wat je moet doen en direct duidelijk word waarom jij last hebt van vaak wakker worden ’s nachts, je altijd trek krijgt in zoet als je ’s avonds op de bank zit, waarom het afvallen maar niet wilt lukken etc etc etc..

Kijk maar eens op https://www.personallifestylegym.nl/metingen of plan een gratis proefles personal fitness in 1 van onze gyms in Hoofddorp of Hillegom.

Back To Top