skip to Main Content
Hoe Jij De Draad Weer Oppakt Wanneer Je Een Paar Weken Niet Hebt Getraind

Hoe jij de draad weer oppakt wanneer je een paar weken niet hebt getraind

De meeste mensen starten met sporten en gezond eten om vervolgens na enkele weken teleurgesteld weer op te geven.

In dit blog ga ik je uitleggen hoe jij de draad weer op kunt pakken en aan je doelen kunt blijven werken, zonder dat het veel moeite kost.

Plan trainingsmomenten in

Zorg er als eerste voor dat je momenten in je agenda zet waarop jij gaat trainen. Als je met iemand afspreekt om bijvoorbeeld op maandag- en woensdagavond en zaterdagochtend te gaan trainen, dan houd je daar rekening mee en zijn jouw trainingsmomenten in ieder geval gepland.

Plan voor elke training 45 minuten + reistijd in. 45 minuten is echt genoeg om voldoende prikkels aan je lichaam te geven en elke training betere resultaten te behalen.

Hoe jij jouw doel gaat behalen

Bedenk waarom je iets wilt behalen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je gezonder wilt/moet worden, omdat je kleding te strak zit, omdat jij je fitter wilt voelen of omdat je wilt ontspannen.

In alle gevallen is fitness geschikt, want je kunt heel veel kanten op in de sportschool.

De basis voor alle doelstellingen is krachttraining. Wanneer je namelijk niet goed belastbaar bent, dan zal je meer kracht moeten opbouwen. En iedereen kan dit op zijn/haar eigen niveau doen.

In de Online Lifestyle Plan app starten we altijd met een vragenlijst om te bepalen waar je op dit moment staat en met welke intensiteit jij het best kunt gaan starten. Na elke 4 weken herhalen we de vragenlijst opnieuw. Zodat jij altijd met een up to date plan werkt. Wij willen je hierbij graag begeleiden, zodat jij weet wat je moet doen en gegarandeerd resultaat gaat behalen. Mits je de adviezen opvolgt natuurlijk.

Train met jouw 100%

Als je gaat trainen, probeer je elke set zoveel mogelijk herhalingen te doen in de juiste uitvoering. Je geeft dus jouw 100%! Als je 10 herhalingen kan doe je er 10. Als je 20 herhalingen kunt, doe je er 20. Alleen dan word je elke training beter en sterker.

In de app staat hoeveel herhalingen voor jou optimaal zijn om te doen, alvorens je het gewicht gaat verhogen. Stel, je hebt een ‘target rep’ van 11 en kunt 14 herhalingen doen in een bepaalde oefening. Dan gebruik je de volgende set iets meer gewicht, zodat je dichterbij de 11 herhalingen komt. Dit pas je toe op elke oefening en in elke set die je doet. Wanneer je dit invoert in de app, weet je precies bij een volgende training of je het gewicht moet verhogen of niet.

Door de 2 trainingsschema’s in de app met elkaar af te wisselen, zal je je hele lichaam ontwikkelen.

Eet volgens jouw specifieke voedingsadvies

Nadat je de vragenlijst hebt ingevuld in de app, weten wij welk hormoonprofiel jij hebt en kunnen we jou precies adviseren hoeveel calorieën jij ongeveer moet eten om doelgericht resultaat te gaan behalen. Voor elk hormoonprofiel hebben we specifieke voedingstips.

We adviseren je om eerst te zorgen dat jouw spijsvertering optimaal verloopt. Dit doen we door maaltijdcombinaties te maken van eiwitten, vetten en groenten. En koolhydraten apart te eten. Dit verbetert de vertering van eiwitten en vetten en zorgt ervoor dat je minder koolhydraten eet. De meeste mensen eten de hele dag door teveel koolhydraten en te weinig eiwitten, vetten en groenten. Zo krijgen ze te weinig voedingsstoffen binnen en lukt het afvallen vaak niet. Zelfs niet met een flink calorietekort.

Na maximaal 2 weken zonder koolhydraten ga je die weer 1 of 2 keer per dag eten. Je zal meer energie hebben en je spijsvertering zal beter verlopen.

In de app hebben we meer dan 250 lekkere maaltijden en smoothies staan die voldoen aan onze ‘regels’. Door dit een tijdje te doen, zal je snel en blijvend overtollig vet verliezen en hormonen in balans krijgen, omdat je lichaam ontgift en de diverse functies in het lichaam weer optimaal gaan functioneren.

Uiteraard kun je dit na verloop van tijd, afhankelijk van hoe je er nu voor staat, voor ongeveer 70-80% toepassen om goede resultaten te blijven behalen.

Mocht je de app eens een week willen uitproberen, ga dan naar https://www.onlinelifestyleplan.nl/app en kies voor aanmelden. Bij referentiecode vul je TRY-OLP in. Dan kun je een week lang de Online Lifestyle Plan app uitproberen, zonder verplichtingen uiteraard.

Veel succes en ik hoor heel graag jouw ervaringen!

 

Back To Top