skip to Main Content
Hoe Je Binnen Enkele Weken Fit En Slank Wordt Voor Je Vakantie

Hoe je binnen enkele weken fit en slank wordt voor je vakantie

Nog een paar weken en dan begint de zomervakantie. Ben jij ook zo’n iemand die vooraf altijd bedenkt dat je dit keer fit en slank wilt zijn, maar wanneer het zover is het weer niet is gelukt? 

Lees hieronder hoe je het dit keer wel voor elkaar gaat krijgen. 

 

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg! 

Het is heel simpel: als je niet tevreden bent over je vetpercentage en fitheid, dan doe je iets niet goed op dit moment. 

Uit mijn ruime ervaring kan ik je zeggen dat het meestal komt doordat je training en voeding niet op elkaar zijn afgestemd en meestal komt dit doordat je andere dingen belangrijker vindt en/of dat je niet voldoende slaapt. 

 

Wat heb jij behaald toen je er heel veel moeite voor deed? 

Iedereen heeft in z’n leven weleens of meerdere keren moeten knokken om iets voor elkaar te krijgen. Het begint meestal op school waar je goed moet leren voor een toets of examen en later in je werk wanneer je bijvoorbeeld promotie wilt maken of jezelf wilt bewijzen om een hoger salaris te krijgen. 

Dat ging ook niet vanzelf! Dat geldt ook voor afvallen en fit worden. Je moet ervoor zorgen dat de voorwaarden goed zijn om een bepaald resultaat te behalen. 

Start met een realistisch en meetbaar doel 

‘Ik wil afvallen’ is geen meetbaar doel. Ja uiteindelijk wel, maar focus je niet op kilo’s. 

Zorg voor een duurzaam resultaat waar je de rest van je leven profijt van hebt. Denk daarbij aan het verminderen van stress, het optimaliseren van je voeding en trainingen op jouw niveau. 

 

Verminderen van stress

Soms zijn er factoren die stress veroorzaken waar jij je niet van bewust bent. Denk aan verkeerde maaltijden, werkzaamheden waar je al een tijdje van baalt of een relatie die niet helemaal goed zit. 

Door de oorzaak van de stress aan te pakken zal je meer energie krijgen en je focus op jouw plan kunnen houden. 

Zo hebben we allemaal van onze ouders geleerd wat gezonde voeding is. Alleen is de tijd enorm veranderd en de kwaliteit van ons eten ook. Wanneer we namelijk nog steeds vers en onbespoten uit onze achtertuin aten en er niet zoveel junkfood beschikbaar was, zouden we een stuk minder stress hebben. 

 

Zorg voor je spijsvertering

Hierdoor hebben heel veel mensen een slechte spijsvertering en nemen ze nog maar weinig voedingsstoffen op. Ons lichaam gaat hierdoor in de ‘survival modus’.  Met andere woorden: door te weinig beschikbare voedingsstoffen om ons lichaam goed te kunnen laten functioneren, zal het lichaam moeten overleven door o.a. spiermassa te verminderen. 

Maar heb je weleens een dag veel te weinig water gedronken? Je kunt dan ineens veel minder goed nadenken en voelt je futloos. Dat is een voorbeeld van hoe het lichaam aan het overleven is. Zo werkt het hele lichaam en jij kunt dit binnen enkele dagen veranderen. 

 

Ook jij kunt lekker en gezond eten 

Probeer de komende week eens een planning te maken en zet alleen maar voeding erin die uit de natuur komt. Je mag dus geen smeerkaas op je brood smeren bijvoorbeeld. En geen kwark eten met een smaakje. 

In plaats daarvan kies je voor magere kwark met een klein handje noten, kaneel en komkommer of een groentenomelet als ontbijt. 

Neem een stuk fruit als tussendoor en een salade of goed gevulde verse soep als lunch. 

In de middag een ander soort fruit en als diner alleen vlees, vis of kip met heel veel groenten. 

Drink per dag maximaal 3 koppen koffie en minimaal 2,5 liter water. 

En plan 3 momenten in waarop je intensief gaat trainen. 

Je zal zien hoe snel je lichaam veranderd, maar hoe nog sneller jij je fitter gaat voelen. 

 

‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg!’ 

 

En dan baal je zometeen weer wanneer je een lekkere dag op het strand in Spanje loopt. 

NU kun je er nog iets aan doen! 

Back To Top