skip to Main Content
Hoe Blessures Meestal Beter Behandeld Kunnen Worden En Jij ‘direct’ Pijnvrij Bent

Hoe blessures meestal beter behandeld kunnen worden en jij ‘direct’ pijnvrij bent

Bijna elke volwassene heeft wel(eens) ergens last van. Rugklachten komen vaak voor, maar schouderklachten of een ‘tenniselleboog’ zien we ook steeds vaker. De reguliere fysiotherapeut, zonder specialismes, behandeld in veel gevallen alleen het gevolg, maar vergeet de oorzaak. Een gevolg van de pijn is vermoeidheid en een slecht humeur.

Wanneer jij jouw fysiotherapeut vaker ziet dan je vrienden, moet je je afvragen of het wel helemaal goed gaat en zijn/haar behandeling misschien niet de juiste is. Onze regel is: Zijn je klachten na 2 behandelingen niet 80% beter? En kunnen wij je niet helpen? Dan sturen we je door naar een andere specialist!

Wij behandelen de oorzaak én het gevolg

Stel je komt bij ons langs voor een behandeling, omdat je last hebt van je schouder. Na diverse spiertesten komen we erachter dat je een doorgezakte voetboog hebt, die de oorzaak is van jouw schouderklachten.

We kunnen doelgericht je schouder en voetboog behandelen en jouw houding veranderen, zodat je direct minder pijn hebt. Dit lukt ons in 80% van de gevallen. De meeste mensen die bij ons komen zijn al bij diverse (fysio)therapeuten geweest en snappen niet waarom hun klacht blijft terugkomen.

Wanneer wij ze behandelen met Mylogenics zien we de meeste mensen na 1 behandeling niet meer terug, omdat we de oorzaak hebben weggenomen en mensen hebben geleerd om de zwakke structuur te activeren.

Uiteraard is het wel belangrijk dat men actief met onze tips aan de slag gaat. Je kunt na de behandeling eventueel een persoonlijk trainingsschema krijgen waarmee je in je eigen sportschool (of bij ons in Hoofddorp of Hillegom) aan de slag kunt.

We zitten teveel en bewegen/trainen te weinig

De oorzaak waardoor blessures ontstaan is meestal doordat de belasting te hoog is voor hoe belastbaar we zijn. Vaak zien we dat mensen niet trainen en bewegen, maar wel de hele dag onderuit gezakt aan hun bureau zitten of fysiek werk hebben en daar de hele tijd dezelfde beweging maken met hetzelfde gewicht. Je lichaam past zich aan, aan wat jij van het lichaam vraagt. En wanneer je het lichaam langere tijd overbelast, gaat het lichaam compenseren.

Doordat we teveel zitten en niet of nauwelijks goed bewegen en trainen raakt ons lichaam in verval en worden we steeds slechter belastbaar. Door regelmatig te gaan bewegen (wandelen, fietsen, tuinieren) en trainen (je lichaam uitdagen door elke keer progressie te boeken in de gym) zal je fitter worden en direct minder last hebben van blessures.

Wanneer je niets veranderd, dan kun je ook niet verwachten dat jouw klachten minder zullen worden. Sterker nog: hoe langer jij jezelf teveel belast, hoe meer kans op blessures.

Mylogenics kan het verschil maken

Mylogenics is een behandelmethode die is gericht op het verminderen van pijn, het verbeteren van de belastbaarheid van het lichaam en is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen en technieken uit verschillende behandelmethoden. Tijdens een Mylogenics behandeling doen we enkele spiertesten zodat we doelgericht betrokken spieren kunnen activeren en behandelen.

Na de behandeling doen we enkele kracht-oefeningen in onze gym om ‘functie’ te vragen van de behandelde spieren. Hierdoor worden deze spieren weer aan het werk gezet om de krachten op te vangen, die de pijn veroorzaakte, om te voorkomen dat de klacht weer snel terugkomt. Geen suffe oefeningen, zoals op 1 been je tanden poetsen bijv. die je toch niet gaat doen, maar direct sterker worden.

De meeste mensen zijn na 1 behandeling dusdanig van hun klachten af, zodat ze niet meer terug hoeven te komen. Wij behandelen daarom ook maximaal 3x. Kunnen wij jouw klacht in 3x niet oplossen, dan sturen we je door naar een andere specialist.

Verhelpen wij jouw klachten, dan scheelt het sowieso de tijd die je normaal kwijt was om naar de fysiotherapeut te gaan.

Maak nu een afspraak

We hebben al zoveel mensen blij gemaakt met een Mylogenics behandeling. We behandelen uiteenlopende klachten zoals:

  • lage rugklachten
  • schouderklachten
  • knieklachten
  • kuitklachten
  • hielspoor
  • tennisellebogen
  • enz

Kijk voor meer informatie en om een afspraak te maken op: https://www.personallifestylegym.nl/mylogenics/

Back To Top