skip to Main Content
Eet Je Fit En Slank Op Vakantie

Eet je fit en slank op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat, eet en drink je vaak minder goed dan wanneer je thuis bent. Toch kun je met een paar kleine aanpassingen fitter en slanker thuiskomen en toch genieten op je vakantiebestemming.

Het gaat allemaal om de keuzes die je maakt

Het begint vaak al bij het ontbijt. Zeker wanneer je een ‘all inclusive buffet’ tot je beschikking hebt, eet je al snel teveel. En meestal niet de gezonde dingen.

Wanneer je op vakantie een croissant wilt eten bij het ontbijt, maar daarnaast 2 eieren eet met rauwkost zoals komkommer, paprika en tomaat bijvoorbeeld. Dan krijg je toch voldoende voedingsstoffen binnen en eet je minder vulling die zorgt dat je meer vet op je buik krijgt.

Eet als lunch eiwitrijk (vis, kip en rund) met veel groenten. En maak een dressing van olijfolie met kruiden. Dan heb je geen opgeblazen wanneer je in de middag weer op het strand of bij het zwembad ligt.

Vaak is het diner wat meer uitgebreid op vakantie. Geniet er vooral van, maar probeer ook hier weer veel groenten te eten. Je zal merken dat je maaltijden makkelijker verteren en je minder last hebt van een opgeblazen gevoel.

Probeer de hoeveelheid die je eet aan te passen aan de behoefte die je hebt. Wanneer je op vakantie minder doet, eet dan ook minder en verbeter dus de samenstelling van je maaltijd. Kies vis, kip of rundvlees en eet er een salade en/of groenten bij. Dat je daarna een ijsje eet of een wijntje/biertje drinkt is niet erg. Maar ook hiervoor geldt: doe het bewust en drink tussendoor elke keer een glas water.

Heb je zin om een keer dronken te worden of lekker veel te eten, geniet ervan! Maar wil je de volgende dag herstellen, kies dan voor heel veel groenten met eiwitten en drink heel veel water.

Je zal zien dat je fitter en slanker thuis komt wanneer je dit goed aanpakt! 

Mocht je vragen hebben over jouw specifieke situatie, laat het ons weten door een email te sturen naar: info@personallifestylegym.nl

Back To Top