skip to Main Content
3 Tips Om Sneller Vet Te Verliezen

3 tips om sneller vet te verliezen

Doordeweeks let je goed op wat je eet, maar in het weekend laat je het meestal een beetje vieren, want dan heb je geen zin om op te letten. Het is tenslotte weekend! Vaak baal je van je voedingspatroon en gooi je na enkele weken de handdoek in de ring of ga je opzoek naar een andere oplossing om toch resultaat te behalen.

In de gym zien wij vaak dat mensen opzoek zijn naar een quick fix, zoals je vaak ziet met crashdiëten, fatburners, vasten, stackers, vegatarisch/veganistisch etc. Helaas werkt dit niet op de lange termijn.

Op de lange termijn wil je juist een constant gemiddelde van gezond en ongezond en de ene dag meer calorieën dan de ander. Uiteindelijk draait het om hoeveel je verbrandt en om hoeveel je eet. Uiteraard hoe meer gezonde en onbewerkte producten je eet, hoe gezonder jouw lijf wordt. Dus zoek hier de optimale balans in en zorg ervoor, als jouw doel afvallen is, dat je gemiddeld per week minder calorieën eet, dan dat je verbrandt. In de grafiek hieronder zie je een goed voorbeeld van hoe een week eten qua calorieën eruit kan zien. (lees verder onder de tekst)

Met de drie onderstaande tips ga jij ervoor zorgen dat je makkelijker afvalt

 

1: Houd elke dag je calorieën bij of volg doordeweeks een voedingsplan en probeer daar elke dag naar te streven.

Een keer iets extra’s of iets minder maakt niet uit, want het draait om je gemiddelde! Probeer in het weekend ook in ieder geval te starten met een eiwitten, vetten en groenten maaltijd, zodat je je lichaam de tijd geeft om de opgeslagen energie van de dag ervoor te gebruiken.

2: Slik dagelijks visolie!

Een van de grootste voordelen van visolie, naast dat het supergezond is en dat het meehelpt aan een goed functionerend brein en bloedsomloop, is dat het je vetcellen sneller laat krimpen. Het kan dus de missing link zijn in je dagelijkse dieet tussen wel of geen resultaat behalen.

3: Probeer op de dagen dat je meer eet, meer te bewegen!

Zo verbrand je misschien 200 tot 300 calorieën meer en zou je dit in het weekend extra kunnen eten, zonder hiervan in gewicht aan te komen. Zondagochtend een wandeling maken of een half uurtje fietsen in plaats van op de bank hangen, kan er al voor zorgen dat het toetje of wijntje die je zaterdagavond hebt genuttigd wordt verbrand.

Heb jij hulp nodig bij het eerste zetje in de goede richting? Neem dan nu contact met ons op via info@personallifestylegym.nl

We kunnen jou helpen met een compleet programma inclusief voedingsplan, trainingsplan en supplementen advies op maat. Ook bieden wij alleen voedingscoaching aan. Wat past bij jou?

Back To Top