skip to Main Content
3 Tips Die Jou Helpen Om Blijvend Af Te Vallen

3 tips die jou helpen om blijvend af te vallen

Afvallen gaat helaas niet vanzelf. Toch hoop je waarschijnlijk met zo min mogelijk moeite, zoveel mogelijk resultaat te behalen. Afhankelijk van hoe ver je het hebt laten komen, zal je wellicht serieus aan de slag moeten. Maar wanneer je nu de knop omzet en jouw doelen behaalt, kun je daarna jouw fitheid en slanke lichaam onderhouden zonder heel veel moeite.

Ik hoop je met onderstaande 3 tips op weg te helpen om de best mogelijke resultaten te kunnen behalen.

Tip 1: Doe 3 x per week 45 minuten aan krachttraining

Krachttraining is de meest effectieve manier om vet te verbranden. Meer spiermassa betekent dat je meer energie verbrand. Ook in rust. Je zou 3 x per week moeten trainen om progressie te maken, zodat je vetverbranding ook daadwerkelijk omhoog gaat.

Het beste is om te werken met fullbody trainingsschema’s die zijn afgestemd op jouw persoonlijke eigenschappen, zoals jouw hormonale profiel. In fullbody schema’s train je in 1 schema al je spiergroepen. Door 2 trainingsschema’s af te wisselen en bij te houden welke resultaten je behaald tijdens de training, kun je zien of je elke training sterker en fitter wordt.

Een training waarin je elke set jou maximale kunnen geeft, duurt nooit langer dan 45 minuten.

Tip 2: Eet (zeker 80%) gezonde maaltijden en eet/drink zo min mogelijk suiker en alcohol

Jouw vaste eetpatroon zal je waarschijnlijk op een aantal punten moeten aanpassen. Wanneer je namelijk langere tijd iets doet, krijg je het resultaat wat die keuzes veroorzaken. Dit kan positief als negatief zijn.

Wanneer je nu dus niet tevreden bent over je lichaamssamenstelling of hoe jij je voelt, zal je dingen aan moeten passen om een ander resultaat te kunnen verwachten.

De belangrijkste aanpassing die je wellicht moet maken is hoeveel calorieën (energie) jij binnenkrijgt. Veel mensen eten te weinig en behalen daarom niet het resultaat wat ze graag zouden willen. Wanneer je te weinig energie binnenkrijgt is het logisch dat het lichaam dit zo efficiënt mogelijk gebruikt. Eerst voor jouw organen en daarna pas om je fit en energiek te voelen. Je vetverbranding staat achteraan de rij, dus zorgen voor een voedingsplan met voldoende calorieën is essentieel om goede resultaten te behalen.

Natuurlijke producten worden door het lichaam het beste opgenomen. Probeer koolhydraten te verminderen en suikers en alcohol te vermijden. Teveel koolhydraten/suikers en alcohol kunnen jouw vetverbranding drastisch bemoeilijken omdat je spieren en lever vol raken met energie wat altijd eerst wordt verbruikt, voordat je vet gaat verbranden.

Zijn jouw glycogeenvoorraden (koolhydraatopslag) niet vol, dan ga je eerder vet verbranden. Zeker wanneer je actief bent.

Tip 3: Slaap dagelijks 7-8 uur per nacht

Slaap wordt vaak onderschat wanneer iemand wilt afvallen. Maar kijk maar eens hoe slecht jij je kunt concentreren of de keuzes die je maakt wanneer je een nacht slecht hebt geslapen. Je grijpt sneller naar makkelijke voeding en bent eerder geneigd om de gym over te slaan, dan wanneer je voldoende nachtrust hebt gehad.

Voldoende nachtrust is belangrijk voor je mentale en lichamelijke herstel. Tijdens de nachtrust kom je in verschillende slaapstadia, die allemaal verschillende functies hebben. Zowel verwerking van indrukken die je op een dag meemaakt, als herstel van een dag in de tuin werken worden in de verschillende slaapstadia verwerkt. Daarom is het belangrijk om lang genoeg in bed te liggen.

Hierbij kun je het best voor 23:00 uur in bed liggen en vanaf 19:00 uur niet meer op je telefoon of laptop kijken. Dit verstoort de aanmaak van melatonine. Melatonine is de stof die je aanmaakt om in te kunnen slapen.

Slaap je slecht en lukt het je niet om hier iets aan te veranderen? We kunnen je helpen met onze gecertificeerde slaapcoach.

 

Laat ons weten waar jij tegenaan loopt. We helpen je graag verder met onze kennis en passie.

Back To Top